Asuminen / Käytännön asioita asumisaikana

Käytännön asioita asumisen aikana

Saunavuorot

Huoneistokohtaisia saunoja on vain osassa rivitalohuoneistoja. Muissa kiinteistöissä voi huoltomiehiltä varata yleisimmin tunnin pituisia saunavuoroja talon saunasta. Yhden viikkovuoron hinta on 10 €/kk/huoneisto, maksu veloitetaan vuokran yhteydessä.

Autopaikat

Autopaikat varataan huoltomiehiltä. Lämmityspaikat ovat maksullisia, maksu 4,00 € kuukaudessa. Maksu, joka on ympärivuotinen, veloitetaan vuokran yhteydessä. Pysäköinti maksullisilla paikoilla ilman varausta on kiellettyä. Joissakin kiinteistössä on vieraspaikkoja, jotka on tarkoitettu kiinteistössä vierailevien tilapäiseen käyttöön.

Vuokrat

Vuokrat laskutetaan viitepankkisiirroilla. Maksettaessa on ehdottomasti käytettävä viitettä tai viivakoodia sekaannusten välttämiseksi.

Vuokrista voi myös tehdä e-lasku-/suoramaksusopimuksen joko omassa pankissa tai verkkopankissa.

Pyydä toimistoltamme talonkirjaote, mikäli aiot hakea Kelalta asumistukea.

Vuokrasaamisten perinnän hoitaa Intrum Justitia Oy.

Sähkömaksut

Huoneistot, joissa on huoneistokohtaiset sähkön alamittarit, luetaan joka toinen kuukausi huoltomiehen toimesta. Jos mittareita luettaessa asukkaita ei ole kotona, käyttävät huoltomiehet yleisavainta mennessään asuntoon. Etukäteisilmoitusta mittareiden luennasta ei tehdä.

Vesimaksut

Huoneistoissa, joissa vesimaksut peritään kulutuksen mukaan, luetaan vesimittarit vuoden lopussa huoltomiesten toimesta. Jos mittareita luettaessa asukkaita ei ole kotona, käyttävät huoltomiehet yleisavainta. Ko. huoneistoissa peritään ennakkovesimaksua kuukausittain.

Huoneistokohtaiset vesimittarit ovat seuraavissa osoitteissa: Paljakankatu 1, Hannikaisenkatu 9-11,
Lehtovaarankatu 12, Peltotie 8, Terottajantie 26, Pöpöläntie 13, Pöpöläntie 7 ja Vallitie 12.

Korjauspyynnöt

Huoltomiehille kuuluvissa huolto- ja korjaustehtävissä ottakaa yhteys huoltomiehiin, muissa asioissa isännöitsijään.

Vuokralaisen omat hankinnat

Vuokralaisen on vastattava asumisaikana omalla kustannuksellaan:

  • lamppujen vaihdot (mm. liesi, jääkaappi, keittiön, kylpyhuoneen ja wc:n kiinteät laput ja loisteputket)
  • lamppujen suojakupujen vaihdot (mm. tiskipöytä, kylpyhuone, wc ja tuulikaappi)
  • sulakkeiden vaihdot
  • kiuaskivien vaihdot (huoneistoissa, joissa on sauna).

Yhtiön puolesta tarkastetaan, että edellä mainitut asiat ovat kunnossa asukkaan muuttaessa huoneistoon, sekä suoritetaan suuremmat korjaukset, sekä vesihanojen, wc-säiliöiden ja viemäreiden vuotojen korjaukset ja tukosten avaamiset.

Muuta

Kiinteistö Oy Nurmeksen Vuokratalojen lumityöt hoidetaan koneellisesti. Huoltomiehet tekevät käsin tehtävät lumityöt. Rivitalohuoneistojen asukkaiden on itse huolehdittava huoneistonsa oven edustan puhtaanapidosta pihakäytäville saakka.